OSMOZA INVERSA


Osmoza inversa este cel mai adecvat procedeu de producere a apei pure, concurand cu distilarea pentru obtinerea aceluiasi grad foarte inalt de puritate.
Avantajul net al osmozei inverse este cantitatea aproape neglijabila de energie consumata, in comparatie cu distilarea. Daca in urma cu mai multi ani, osmoza inversa era considerata un procedeu de purificare scump de inalta tehnicitate, in zilele noastre, gratie dezvoltarii continue a tehnicilor mecanico-chimice, se poate spune ca a devenit un procedeu de eliminare a impuritatilor la indemana tuturor.

Este un fenomen fizic ce rezulta din tendinta de egalizare a concentratiilor a doua solutii de concentratii diferite separate de o membrana semipermeabila (perete separator semipermeabil).
Ca urmare, prin osmoza inversa se blocheaza trecerea tuturor impuritatilor cu dimensiuni mai mari decat microorificiile membranei osmotice, deci obtinem performante superioare oricarui alt procedeu de filtrare clasica.
Astfel putem filtra elemente chimice nedorite ,compusi chimici organici si anorganici (hidrocarburi, ierbicide, pesticide, cloruri, sulfati, nitriti, azotati, etc.) si impuritati biologice de tipul virusurilor, bacteriilor si chisturilor.

 

Microfiltrare Nanofiltrare Ultrafiltrare Epurarea apei Turnuri de racire Dedurizarea apei Automatizare  Tratarea apei Sterilizare uv Separatoare hidrocarburi Statii epurare Clorinare