ULTRAFILTRARE


Ultrafiltrare (UF) este o varietate de filtrare cu membrana, in care presiunea hidrostatica forteaza un lichid fata de o membrana semipermeabila.
Sisteme de ultrafiltrare elimina necesitatea decantoarelor si filtrelor multimedia pentru fluxurile de deseuri pentru a indeplini criteriile importante de evacuare sau care urmeaza sa fie prelucrate ulterior de catre sistemele de recuperare a apelor uzate.

Sistemele eficiente de ultrafiltrare utilizeaza membrane care pot fi scufundate, de rezerva, care ofera performante superioare pentru clarificarea apelor reziduale si a apei tehnologice.
Sistemele de filtre de apa cu membrana UF ( Ultra Filtrare ) au la baza acelasi principiu de filtrare ca si sistemele de filtrare apa cu Osmoza Inversa, adica trecerea apei printr-un mediu filtrant cu capilaritate redusa ( membrana de ultrafiltrare ). Apa filtrata trecuta prin acest mediu de filtrare nu mai este de puritatea celei osmozate. Membrana de ultrafiltrare filtreaza pana la nivelul la care virusurile si bacteriile sunt retinute. Trec de membrana ierbicidele si pesticidele precum si solutiile saline, ionii si radicalii atomici.

Sistemul este recomandat a se utiliza acolo unde nu exista suspiciunea ca apa poate contine ierbicide si pesticide. In localitatile unde apa este prelucrata in statii de filtrare corespunzatoare acest sistem este recomandat a se utiliza avand in vedere pretul mai scazut fata de cel cu osmoza inversa.
Sistemul este gandit in asa fel incat poate fi completat cu alte tipuri de filtre, in functie de necesitatile utilizatorului.

 

Microfiltrare Nanofiltrare Epurarea apei Turnuri de racire Dedurizarea apei Automatizare
Osmoza inversa Tratarea apei Sterilizare uv Separatoare hidrocarburi Statii epurare Clorinare